Microsoft Teams tájékoztató

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
Ahogy a digitális oktatás c. tájékoztatómban írtam,  kiépítettük a Microsoft Teams alkalmazásához a tanulói feltételeket 3-8. évfolyamig.
Kérem, segítsék gyermekeik első lépéseit.
Információ a Teams használatáról a szülőknek a mellékletben található.
A belépéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást adom:
1)    Folyamatosan küldjük a Krétán keresztül  a tanulói microsoftos e-mail címet és hozzá a jelszót. 8. osztálytól visszafele haladunk a kiértesítéssel.
figyelem: Probléma esetén a rendszergazdának jelezzenek vissza: tasi.tamas@outlook.com
2)    Ezzel az e-mail címmel a tanulónak be kell jelentkeznie az office.com oldalon.
3)    Első bejelentkezés után változtassák meg a jelszót.  Ezt jegyezzék meg, mert szükség lesz rá, ha minden jól alakul, nemcsak a járvány idején, de a későbbiekben is.
4)    Az office365-ben ki kell választani a Teamst. Javaslat: Le is kell tölteni a gépre, úgy több funkció működik jól. A nyelvet szükség szerint át kell állítani magyarra: Profil-Setting és legalul Language
5)    A tanuló ezt követően látja a saját osztályát, benne a tantárgyakat és ott a feladatokat.
Az általános fül chat részében folytatott beszélgetéseket minden résztvevő látja, kérjük, az etikai szabályokat a gyerekek részéről is betartani/betartatni.
Nyomatékosan kérjük a tanulókat, hogy ezt a Teams általános csoportot és a benne lévő tantárgyi csatornákat ne használják olyan egymás közötti csevegésre, ami nem az iskolai feladatokhoz tartozik. Előre is köszönjük.
Ezen a felületen sok egyéb lehetőség van, ahogy mi magunk is megismerjük, egyet-egyet alkalmazunk is majd.
A Krétában továbbra is feladatunk a megtartott órák és azok témájának vezetése illetve a tanórák tananyagának feltöltése a „Házi feladatok” felületre
Köszönöm eddigi türelmüket. További jó egészséget és kitartást kívánok Önöknek is!

Budapest, 2020. március 18.

Üdvözlettel:
Molnár Márta
intézményvezető