Kerékpáros tábor 2021. június 28-július 2.

Június 28-án az 5. a osztály 23 tanulója három pedagógus kíséretében kerékpárral útra kelt Szentendrére.
Miután  elfoglaltuk szállásunkat a pap-szigeti campingben, megmártóztunk a camping hűs vizű medencéjében, majd este, vacsora után, egy játékos csapatverseny keretében felfedeztük Szentendre nevezetességeit.
Kedden busszal elutaztunk Leányfalura, hogy a nagy hőség ellenére meghódítsuk a vörös-kői kilátót. Nagyon elfáradtunk, de a látvány, ami a kilátótól a szemünk elé tárult, kárpótolt bennünket. Még az esztergomi bazilikát is felfedeztük a távolban. Szerdán ismét nyeregbe pattantunk, irány a leányfalui strand.
Csütörtökön jött az igazi kihívás: 45 km megtétele várt ránk. Miután révvel átkeltünk a Szentendrei-szigetre, egészen Kisorosziig kerekeztünk, a Szigetcsúcsra, a sziget legészakibb csücskéig. Itt úgy éreztük magunkat, mintha a tenger partján lettünk volna. Homokos föveny, sekély víz, a víz fölé hajló fűzfák látványa egészen elbűvölt bennünket.
Pénteken véget ért a tábor, egy utolsó közös kerékpározás után dél körül érkeztünk az iskolához. Azt hiszem mindnyájunknak nagy élmény, igazi kihívás volt a tábor, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza. Külön köszönet Páczay Sándornénak, Márti néninek, az 5.a osztály osztályfőnök-helyettesének, akivel megszerveztük a tábort és Oláh Gábor tanár úrnak, aki kísért és támogatott, segített bennünket és minden reggel tai chi gyakorlatokat végzett a gyerekekkel. Nem feledkezhetünk meg azokról a szülőkről sem, akik el- és hazaszállították a csomagjainkat, mert ez kerékpárral nem lett volna lehetséges és persze köszönjük az iskola alapítványának is a támogatást.   

Kocsisné Szabó Ildikó az 5.a osztály osztályfőnöke