Látogatás a Siemens Zrt-nél Zuglóban

Június elején projektmap keretében ismét ellátogattunk a Siemens Zrt-hez a nyolcadik évfolyammal, hogy a célnyelvi civilizáció tantárgyhoz kapcsolódva megismerkedjünk egy Magyarországon jelen lévő német nagyvállalat működésével. Idén először a duális képzést mutatták be nekünk, gyakorlati feladatokat is kipróbálva tapasztaltuk meg, hogyan lehet az elméleti és gyakorlati oktatást ötvözve tanulni.
A kedves vendéglátás után Virágh Adrienn, a Siemens kommunikációs vezetője ismertette egy prezentációban a nagyvállalat működését a világban és hazánkban, majd kvízkérdések gyors és pontos megválaszolásával lehetett Siemens- ajándékcsomagot nyerni. Az idei év különlegessége az volt, hogy a cég magyarországi vezérigazgatója, Martin úr bejött hozzánk előadás közben, és kedvesen, közvetlenül, három nyelvet (német-angol-magyar) váltogatva „beszélgetett” diákjainkkal és hangsúlyozta számukra a használható nyelvtudás fontosságát.
A programot – mint az eddigi években is – hasznosnak találtuk a nyolcadikosok számára, és szívesen rendezzük meg a következő tanévekben is, köszönjük Virágh Adrienn közreműködését a projektnap megszervezésében és lebonyolításában.